Elazığ’da doğdu.Teknik ressam olarak DSİ’ye girdi. Ondört yıl futbol oynadı, antrenörlük yaptı, Elazığ Musiki Konservatuarının kuruluşunda bulundu. Öğretim üyeliği ve başkanlık yaptı.
1978-1979 da Üsküdar Musiki Cemiyeti’ne girdi.Ud ve solfej hocası oldu. 1985’de yönetim kuruluna girdi, 1992’den beri ikinci başkan olarak görev yapmaktadır.
On iki yıl Size isimli Sanat ve Kültür Dergisinde yazılar yazdı.1979’da beste çalışmalarına başladı.Beş çocuk şarkısı (ikisi M.E.B. tarafından okullarda okutulmak üzere alınmıştır.) 6 saz eseri 58’i T.R.T. repertuarında olmak üzere 180 dolayında bestesi vardır.
7 yıl Maksim gazinosunda ud sanatçısı olarak çalışmıştır. Bir süre Cumhuriyet Lisesi Güzel Sanatlar Anadolu Lisesi ve 1988-1990 yılları arasında Marmara Üniversitesinde Öğretim görevlisi olarak çalışmıştır.
Şu anda Üsküdar Musiki Cemiyeti İcra heyeti şefliği dışında Lions korosunu çalıştırmaktadır.Türk Müziği konusunda çeşitli panel ve konferanslara konuşmacı olarak katılmıştır.Çeşitli yarışmalarda jüri üyeliği yapmıştır. Kadıköy Belediyesi Beste, Güfte ve Amatör Ses yarışması Projesini Kadıköy’e kazandırmıştır. Bir süre HBB T.V. de sanat danışmanlığı ve haftada 3 gün ”genç yetenekler” isimli programı yapmıştır. 2000 yılında Ayvalık festivalini 2002 yılında Güney Kore İpek Yolu Festivali çerçevesinde değişik kentlerde verilen konserleri Türkiye’yi temsilen yönetmiştir. 2007 yılında Uluslararası İran Devrim Festivalinde Türk Müziği Korosunu Türkiye’yi temsilen yönetmiştir. Beste yarışmalarında 4’ü T.R.T. 2’si Milliyet Magazin 1’i Amasya Altın Elma olmak üzere 7 adet derece ve ödül almıştır.
Alaeddin Pakyüz’ün çocuklarıda müzikle ilgilidir. Oğlu Mehmet Pakyüz İ.T.Ü. Elektrik Fakültesi mezunudur ve Kanada (Ottava)da çalışmaktadır. Kızı Demet Pakyüz ise M.AS.Ü Devlet Konservatuarı Opera mezunu olup; Kocaeli Üniversitesi Müzik Bölümünde Öğretim Üyesi Cemal Reşit Rey Opera sanatçısı ve Üsküdar Musiki Cemiyetinde şan hocası olarak çalışmaktadır.